Dorohoi News Logo

[VIDEO] Dorohoi : „O raza de speranta in suflete inghetate”

Tabara de sinistrati 001

In dimineata zilei de 4 ianuarie am facut o vizita la tabara de sinistrati situata pe str. Dumbrava Rosie. La intrare ne intampina un brad saracacios impodobit dar care a facut ca simbolul sarbatorilor de iarna sa fie prezent in acest cartier de module, printre copaci rasarea soarele care, metaforic vorbind, aducea o raza de speranta in sufletele inghetate ale celor 224 de persoane care mai sunt acum cazate la module din totalul de peste 270 cati au fost in vara.
    Am putut sta de vorba cu trei persoane, mame, de la care am aflat cum au petrecut ultimile zile ale anului trecut si inceputul noului an. Femeile spun ca au avut cele necesare pentru a suporta mai usor faptul ca nu au casa lor, casa parinteasca pentru unii dintre ei, casa in care au avut bucurii dar si necazuri, casa in care au avut o intimitate... casa in care s-au nascut copii lor. Tristetea lor a fost indepartata cand in ajunul Anului Nou pe langa alte produse necesare traiului de zi cu zi au primit cascaval, branza topita si pulpe de pui. In multumirile lor amintesc pe langa ajutorul acordat de domnul primar Dorin Alexandrescu care impreuna cu deputatul Andrei Dolineaschi s-au ocupat sa aiba tot ce le trebuie si de sprijinul venit din partea Organizatiei de Cruce Rosie si de ajutoarele oferite de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Nicolae iorga” al judetului Botosani.
   Acum asteapta un timp favorabil pentru a reancepe constructia caselor si impreuna cu echipele de constructori prin voluntariatul lor sa finalizeze casele incepute pentru a avea un acoperis deasupra capului. (DorohoiNews.ro)







Autor: Dorohoinews.ro

 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web